Vannak olyan mangák, amik húszadik olvasásra sem képesek megfogni úgy, mint ahogyan ez a koreai websorozat tette. Hölgyek és hímek, remélem mindenkinek elő van készítve a telefonja, mert nagy kijelentésem van – a varázslat igenis létezik, ezt pedig mi sem mutathatja be jobban, mint a Jugeun Mabeopsaui dosi avagy angolul City of the Dead Sorcerer.

Történetünk szerint az emberiség úgy ismeri meg a mágiát (vagy pontosabban a manát), mint valami újfajta és nagyon hasznos energiaforrást. Megfelelő használattal akár automatából lehet venni kis instant gyógyító mágikus tapaszt, vagy a telefonból villám mágiával sokkolót csinálni a rosszarcúak ellen.  Persze a rendszer erősen kontrolálja ezt a fajta erőt, szigorú megkötések vannak a használatára, a mana szintet is minden létező téren vizsgálják. Azonban feltűnik az éterben egy olyan alak, aki olyan szintű mágiával teszi hidegre a gonoszokat, amit egy átlag ember képtelen használni. Persze Crimson Robe nem is egyszerű ember – hanem egy Mágus. Detektív Kim pedig, mivel önkezűleg senki ne helyezheti magát a rendszer felé, eldönti, hogy  elkapja a titokzatos mágust.

Persze, ha csak ennyiből állna a történet. Crimson Robe-t bár saját igazságérzete vezérli, mégiscsak ember, így képes hibázni is, bármennyire is okos vagy erős mágus. Aztán persze nagyon hamar kiderül, hogy a mágusok (vagy a mágus klán) maga egy lön válfaja az embereknek, de nagyjából akkor amikor a tudósok felfedezték a manát, megindult az amúgy is kevés számú mágusok szisztematikus kiirtása – így jogosan gondolhatjuk azt, hogy Crimson Robe “fajának” utolsó darabja; mert egyszerű embernek és mágusnak tiltott a keveredés.

De persze ez nem így van, vannak még Crimson Robe-on kívül még élő mágusok, az öreg Sage és a fia, akik a világ ellenségei elől elvonulva élik életüket és az  öreg szünet nélkül tanítja fiát a harcművészetekre. Ők, bár egy véletlen folytán találkoznak össze Crimson Robe-al, a sors nagyon hamar úgy hozza, hogy az öregnek meg kell mentenie a fiatal bosszúállót a gonoszok – pontosabban egy Raven nevű homonculus – karmai közül. Ugyanis a rosszak nem csak ereje miatt vadásszák a fiatal férfit, hanem mert egy olyan tárgy birtokosa is egyben, ami rossz kezekben igencsak ártalmas lenne minden élő számára.

Mikor a végére értem a mahwanak, őszintén megvallva – csak kapkodni tudtam a fejemet. A City of the Dead Sorcerer nem kicsit okozott sokkot nekem, persze a lehető legpozitívabb értelemben. Egyik oldalról látjuk Crimson Robe múltját, jelenét, követhetjük nyomon Kim nyomozását, és láthatjuk az öreg Sage trollkodásait. Persze a rosszak sem unatkoznak, és talán az bennük a leginkább ijesztő – mármint a nagykutyában, nem a bábukban -, hogy látszólag bármit cselekednek hőseink, ők ezzel tisztában vannak és már jóelőre bekalkulálták a terveikbe.

 Egy dolog miatt voltam morcos a végére; a tiltott gyümölcs románcot valósággal kötelezőnek vettem, hogy be kell hozni, ha már egyszer felhozták, de hogy már megint ez okozzon ekkora galibát – az már egy kicsit túlzás. Persze nagy érzelmek meg minden, de nekem erről akkor is egy Spock idézet jutott eszembe: a sokak érdeke felülírja a kevesekét, vagy az egyénét.

Annak ellenére, hogy látszólag a történet a mágia és a mágia használói körül forog, nem rest és  belemegy olyan témákba, hogy teljesen mindegy mennyi varázslatot birtokolsz, ha a rendszer egyik kicsi fogaskereke vagy, akkor sem érsz sokkal többet – legfeljebb szebben vagy megolajozva. Ez többször is ki van fejtve a történet folyamán, valamint a mesterséges mágusok kérdése is nagyon szépen, árnyaltan be van mutatva Luna, Cloud és Raven révén.

Rég találkoztam már olyan mangával (jó, tudom hogy manhwa a hivatalos neve), ami képes volt ennyire magával ragadni, mind a kiváló szereplőivel mind a remek történet vezetéssel. Emelem a csuhámat a tisztelet jeleként.

Szerző

Hanama
Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .