Oké, csak engem zavar, hogy manapság arról szólnak az előzetesek, hogy hogy lehet bemutatni jelenteteket, hogy úgy tűnjön, hogy nem is az történik, ami? Mutatnak a filmből egy jelenetet, amiből következtetünk a történetre, de valahogy sikerül olyan jelenetek után berakni, hogy teljesen másra asszociáljunk, mint a film történései. Ez persze lehet jó is, legalább nem lövik le az összes poént előre, de engem azért mégis zavar. Ilyen volt a mai filmünké is, ami nem más, mint a Csaló csajok.Josephine Chesterfield (Anne Hathaway) egy igazi profi csaló. Eljátssza az esetlen nőt, és kiforgatja a lenéző milliárdosokat a vagyonukból. Ebből aztán szép kis summát felhalmozott, egy hatalmas luxusházban tengeti mindennapjait a Côte d’Azurön, ahol mindig akad préda. Egyszer azonban felbukkan a kicsiben játszó változata, Penny (Rebel Wilson), aki tulajdonképpen ugyanazt csinálja, csak kicsiben. Jo egy kis győzködés és fenyegetés után beleegyezik, hogy kitanítja őt a “szakma” igazi fortélyaira, de úgy látszik, két dudás így sem fér meg egy csárdában. Elhatározzák, hogy versenyezni fognak. Kijelölnek egy szerencsétlen palimadarat, és aki előbb kicsalja belőle az adott összeget, az lesz a Côte d’Azur úrnője, a másiknak el kell tűnnie.

Tegyük fel a kérdést: ez egy értékes, sokat mondó film? Nem. Ezt vártuk tőle? Nem hát! Ez egy vígjáték, gagyi poénokra és tömény szórakozásra számítunk, és ezt meg is kapjuk tőle. Az egyetlen igazi negatívum benne, hogy kicsit unom már, hogy vannak színészek, akiket bekategorizálnak kvázi “fingós poén” szereplőnek, és ő mindig azért vicces, mert kicsit trampli, testes, fura, vidéki vagy szegény, és Wilson ebben is ilyet alakít. Ennek ellenére végre új egy csajos vígjáték, amiben nem az a “poénfaktor”, hogy visítanak meg kiabálnak, mert attól már komolyan hülyét kapok.

Persze vannak benne hihetetlen és kifejezetten értelmetlen jelenetek, és elég sokszor túlzó, ami vagy zavar valakit vagy nem, ez a nézőtől függ. Általában azért tényleg viccesek a viccek, és volt egy két kifejezetten jól átgondolt poén is. A színészek egyénként elég jók, bár Hathawaytől ezt már megszokhattuk, Wilson pedig jól játssza a bekategorizált szerepét, nincs vele semmi gond, csak szívesebben láttam volna valami frisset tőle.

Az elején féltem, hogy kísértetiesen hasonlítani fog a Szívtiprókra, de nem próbál meg olyan mély lenni, sokkal inkább a helyzet viccességére megy rá, nem veszi magát túl komolyan. Nem akar tanítani, leszűrni egy nagy tanulságot a végén, nem próbál mást, csak szórakoztatni. Azt pedig sikerül neki.

Összességében egy pihentető, vígjátékos estére tökéletes, nagyon ajánlom, de nem úgy, mint az agyrohasztós, gagyi filmeket. Ezt ne akkor nézd, ha le akarod kapcsolni az agyad, hanem ha csak szimplán vágysz egy kis nevetésre.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .