Szögezzük le már az elején. Én az első két filmen szocializálódtam, és mikor ezt először láttam, nem kicsit voltam csalódott. Azonban miután megírtam az első két cikket, egy barátnőm azt mondta, szerinte nem is olyan rossz, így hát gondoltam, adok neki még egy esélyt, mielőtt jól leszólom. Megtörtént.Először is, lássuk a sztorit. Addamsék úgy tengetik rémes mindennapjaikat, ahogy eddig. Hamarosan meglátogatják őket Gomez (Tim Curry) és Fester (Patrich Thomas) nagyszülei, akik rövidesen egyre furcsábban kezdenek viselkedni. Nem szeretik már annyira a család megszokott, rémes és sötét kerékvágását, annál inkább érdeklődnek a futball, a sütemények vagy a bingo iránt. Gomez teljesen kikel magából, de szerencsére épp kapóra jön, hogy egy családfakutatással foglalkozó cég pont ekkor talál rá Addamsék távoli rokonaira. Abban reménykedve, hogy az ismeretlen Addams ágban van esetleg egy kuruzsló vagy ördögűző, felkerekednek, hogy megismerkedhessenek velük. Arra viszont nem számítanak, hogy a családfakutatók összekeverték őket Adamsékkel, akik csak egy d-vel írják a nevüket.

Srácok, ez a film valami értékelhetetlenül rossz. Én tényleg megpróbáltam, újranéztem, próbáltam hangulatba kerülni, hogy hátha tetszeni fog, de nem. A történet maga nem rosszabb, mint a korábbi filmeké, azok is hasonlóan egyszerűek voltak, de itt pont nem ez számít. Amiért szeretik az emberek az Addams familyt, az a humor, a szellemes-kellemes, morbid, furcsa hangulat, és persze a szereplők sötét, mégis üdítő személyisége. A film viszont se a hangzulatot nem hozta, se ezeket a szerepeket nem hagyta érvényesülni. Morticia (Daryl Hannah) például olyan keveset szerepel, hogy néha már elfelejtettem, hogy benne van a filmben. Ezt pedig minden feminista fura kislány nevében kikérem magamnak, ne tegyétek már háttérbe egy ilyen ikonikus női szereplőt, és ha lehet, kapjon egy másik parókát, mert ez kritikán aluli. Nem tudom eldönteni, hogy a színészi alakítás milyen volt, hiszen alig engedték megszólalni, és túl viccesre sikerült a smink és a haj, így nem tudtam komolyan venni. Azért viszont jár egy pluszpont, hogy Pugsley egy kicsit többet szerepelhetett, mint az előző két filmben, ahol igencsak mellékszereplő státuszt kapott. Itt viszont volt egy saját szerelmi szála, nem a legjobb, de azért volt.

A poénok egyébként nagyrészt nagyon gyengék, óvodás jellegűek, és hiányolnak minden kacifántos kifinomultságot, amit a korábbi filmektől vagy akár a régi sorozattól megszoktunk.

Azért egy pozitívumot mégis kiemelnék. Tim Curry. Ennyi, köszönöm a figyelmet. Komolyan, ez az ember zseniális, és tényleg odatette magát. Persze sosem lesz pont olyan, mint mindannyiunk szerelme, a Raúl Juliá-féle Gomez, de attól még nagyon jól hozta a karaktert, kicsit jobban hasonlított a régi, John Astin-féle szereplőre. Hozzá hasonlóan könnyedebb és izgágább volt, mint az előző filmek családfője, és ez Curry arcával és tehetségével szuperül működik. A spanyol akcentusért pedig jár a pluszpont.

Ajánlom-e ezt a filmet? Nem igazán. Ha szereted az Addams familyt, akkor azért nem, mert csalódni fogsz, ha pedig nem ismered, akkor meg nem jó, ha ez alapján ítéled meg. Maximum, ha nagy Tim Curry rajongó vagy, akkor lehet, hogy csak miatta érdemes megnézni.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .