Amióta csak megláttam az erről készült kis trailer videókat nézegettem, hogy pontosan mikor is fog megjelenni a sorozat. Bár még csak a Pilot került ki, a Hazbin Hotel már így is hatalmas népszerűségre tett szert.

A Hazbin Hotel a pokolban játszódik, ahol Charlie a Pokol Hercegnője, elkeseredve attól, hogy népét időről-időre irtják a túlnépesedés miatt az angyalok, előáll egy látszólag lehetetlen tervvel; segít a démonoknak “rehabilitálni”, hogy amikor távoznak a hotelből, a mennybe mehessenek. A legtöbb démon nevet rajta, mert szerintük az lehetetlen, azonban vannak, akik mellette állnak; hűséges társa a csípős nyelvű Veggie, a felnőtt-film sztár Angel Dust (igen, angyalpor) – valamint a remény akkor csillan meg igazán, amikor a Pokol egyik legerősebb entitása, Alastor a “rádió démon” lehetőséget lát Charlie hoteljében.

Charlie eleinte vonakodik, hogy elfogadja Alastor nem teljesen felebaráti szeretetből (sokkal inkább szórakozásból) nyújtott segítségét, de nagyon hamar rádöbben, hogy bizony ahhoz, hogy egy hotel rendesen működjön, rendes és megbízható személyzet is kell. De mivel mi most a Pokolról beszélünk, így biztosra lehet venni, hogy a legfurcsább csodabogarak fogják segíteni ifjú hercegnőnket a Happy Hotel vezetésével.

Hát, halamit is tudok mondani a Pilot-ról az az, hogy valami eszméletlen sikert aratott és már akiseb promo videókkal is hatalmas rajongó közösséget gyűjtött be. Alastor és Angel Dust már egyből a rajongók kedvenceivé váltak; persze nem is meglepő, a kinézetük ha úgy vesszük előnyös, a stílusuk egyszerre lehengerlő és félelmetes (Alastornál legalábbis) és az külön poén forrás, ahogyan Veggie viselkedik velük és vice versa. Charlie pedig valami hihetetlenül érzelmes egy démonhoz képest – de egyben rendkívül aranyos is.

Hihetetlen sok potenciál van ebben az elképzelésben, de a legerősebben egyértelműen a karakterek hatnak a nézőkre. Sok olyan kommentet olvastam a videó alatt (meg más fórumokon is), hogy a Hazbin Hotel egy rossz dolog, mert ezt gyerekeknek semmiképpen sem ajánlott. Azért, mert ez nem is nekik készült, hanem a fiatal felnőtt korosztálynak, akik értik belőle a legtöbb poént és képesek értékelni a benne lévő humort – és olykor persze a mögötte megbúvó kevésbé vidám dolgokat.

Csak gratulálni tudok az alkotónak, hogy egy remek alapanyagból képesek voltak egy olyan jelenséget alkotni, ami már azelőtt hatalmas népszerűségre tett szert, még mielőtt egyáltalán rendesen a nézőközönség elé került volna.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .