Mikor megláttam a Netflixen ennek a  filmnek a borítóját, rögtön tudtam, mire számíthatok. Igazándiból idén kevésbé tipikus karácsonyi film forgatókönyvű dolgokat szerettem volna nézni, de aztán megtetszett az angol címe, a Let is snow, és láttam, hogy Sabrina (Kiernan Shipka) játszik benne, és minden ok nélkül kedvem lett hozzá.Történetünk több fiatal karácsonyi sztoriját öleli fel szenteste, akik valamilyen módon mind egymáshoz köthetők, és mindannyikunak van valamiféle dilemmájuk. Julie (Isabela Merced) nem mer egyetemre menni, mert akkor nem lesz, aki ápolj a beteg édesanyját, Tobin (Mitchell Hope) nem meri bevallani a legjobb barátjának, Angei-nek (Kiernan Shipka), hogy szerelmes belé, Addie (Odeya Rush) mindig olyanok figyelmét keresi, akik nem foglalkoznak vele, Dorrie (Liv Hewson) úgy érzi, a lány, akiről azt hitte, a lelki társa lehet, nem akarja felvállalni őt, Keon (Jacob Batalon) pedig élete nagy buliját készül megrendezni. Mindenkinél bekavar valami bonyodalom, amik nem kifejezetten karácsony vagy hóesés eredetűek, de ezek még inkább fokozzák a hangulatot.

Elnézést, nem úgy hangzik ez, mint az Igazából szerelem tini verziója? Dehogynem! Tényleg tök olyan, ugyanúgy több szálon fut a cselekmény, mindegyikben van egy kis bonyodalom, és valahogyan kötődnek egymáshoz az egyes kis sztorik szereplői. Ebben sincs igazán komoly dráma, és nem érezzük egy percre sem, hogy nagyon szomorú vagy kellemetlen lenne bármelyik szituáció, és őszintén szólva, én ennek nagyon örülök. Más esetben úgy érezném, hogy a történetnek nincs súlya, de ez egy szívet melengető karácsonyi film. Ennek nem drámainak és komoly témákat feldolgozónak kell lenni, hanem aranyosnak és kedvesnek, ami mosolyt csal az arcunkra, és kicsit ünnepi hangulatot varázsol a nappalinkba. Különben is, ezek a szereplők gimnazisták, akiknek valljuk be, általában nem olyan tragikus és durva az életük, mint az Eufóriában. Megvannak a saját mindennapi problémáik, de ezek tényleg a szerelem, barátság, közösség körül szoktak forogni, és ez a film pont ilyen egyszerűnek, de mégsem súlytalannak mutatja be őket.

Azt be kell vallanunk, hogy a filmből folyik a “Mi aztán annyira korrektek vagyunk politikailag, mint állat” üzenet, különböző kulturális háttereket, bőrszíneket, szexuális irányultságokat mutat fel, de valahogy nem éreztem annyira arcbatolósnak az egészet. Itt az ideje, hogy az ilyesmi természetes legyen, ne erőltetett próbálkozás. Némelyik ilyen húzásnak pedig még értelmes oka is van, például Keon szigorú filippínó családja, akik miatt nem lehet otthon a buli, vagy Dorrie kiszemeltje, aki még nem vállalja a barátai előtt, hogy meleg.

A végén persze minden jóra fordul, és mindenki boldog, de hát a kedves karácsonyi filmek már csak ilyenek. Persze nem mutat hatalmas újdonságokat a film, és tényleg az Igazából szerelem PC tini változata. Ezek mellett viszont mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyen könnyed, romantikus szórakozást, és mivel a korábban említett filmet már úgy is ezerszer láttátok, talán idén pont a Behavazva lesz az üdítő frissítés a karácsonyi filmmenüben.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: