Ha már úgyis volt Valentin-nap és Nők napja, nem lehet nem megfeledkezni egy nagyon fontos dologról egy párkapcsolat kapcsán: a feltétlen hűség.  Persze vannak olyanok, akik úgy állnak ehhez a témához, mint a házi kondigéphez – hogy van de minek, úgyis a terembe járok edzeni – persze tisztelet a kivételnek. De pont ezt a témát és a tipikus, szirupos románcokat zúzza porrá a Cheating Men Must Die  manga is – vagy eredeti nevén Wan Zha Chao Huang.

Igen, ez egy kínai eredetű manga (vagy manhua) amiben a főhősnőnk, Su Lüxia virtuális világok sokaságában tesz rendet. Olyan romantikus történetek elevenednek meg, ahol a tipikus, unalmas szürke egér vagy éppen a törtető aranyásó elragadja egy másik nő férjét, így a nőt ezzel a padlóra, vagy éppen a halálba küldve. De nem kell félni, mert amint Lüxia elkezdi irányítani az adott karaktert, úgy indul meg hideg fejjel kigondolt, mestereien megszőtt bosszúhadjárata. A cím ugyanis maga csalóka; ő nem öli meg a hűtlen csalókat sem az illegális fészek lopókat – sokkal jobb eszközei vannak arra, hogy a haláltól is rosszabb sors várjon rájuk.

Mert persze a “másik nő” sosem lehet a főhősnő – már amikor nem az az alap -, hanem mindig a férfi boldogtalan/kényszerített stb. kapcsolatban van és pont a kis hősnő az, akiért minden különösebb ok nélkül szerelemre lobban, otthagyva ezzel feleségét/menyasszonyát. A Cheating Men Must Die pont azt az oldalt mutatja be, hogy mit rejteget a csinos pofi. Nincsen halhatatlanság (és ezzel együtt örök szépség)  utáni beteges vágy egy vámpír emberei kedvesének a “lángoló szerelme” mögött? Vagy egy ártatlan arcú és kedves udvarhölgy a hatalomért nem képes átgázolni és kihasználni azokat a férfiakat, akinek elcsavarta a fejét?

Ez a Manhua azt is bemutatja, ahogyan azt is, hogyan lép fel ez ellen okosan az a nő, akinek összetörték a szívét. Nem dühöng (nagyon) hisztis tini  módjára (arra ott van a drámai heroine), hanem olyan mértékben áll bosszút, hogy a páratlan páros érezze azt a fájdalmat amit ő szenvedett el – majd hogy ezt kiállja-e a nagy szerelem, az a legjobb kérdés. Megsúgom a választ. Nem szokta. Amellett, hogy a hűséggel és a bosszúállással kapcsolatban tanít egy s mást a manga, a romantikus regények azon hibás aspektusait is kiemeli amik miatt azok megvalósulási lehetősége lehetetlen  a való életben.

Értelmet is nyer az a mondás, hogy a karma mindig visszaadja, amit adunk. Lehet bármennyire is szerelmes valaki, ha bűnt követ el akkor viselnie kell annak következményeit – akár képes beletörődni, akár nem. Legtöbbször nem képesek rá, mert üres létük egyetlen értelme, hogy szerelmesek legyenek (de az nagyon).Ezért nem mesélik el sosem a tündérmesés románcok végét. Nem biztos, hogy boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Vagy igen, csak akkor meg azon lehet gondolkodni, hogy mikor halt meg egyik vagy másik fél, hogy a másik utána újra boldog életet éljen. 

Su Lüxia karaktere oedig valami hihetetlen; egyszerre emberi és nem – mármint ami a felfogását illeti. Pontosan tudja mikor kihez és milyen eszközökhöz kell nyúlni ahhoz, hogy behajtsa a tanulópénzt a csalfa árulókon, de ezt közben bájos mosollya, néha könnyekkel, de mindig magasztosan és határozottan teszi. Nem csoda, hogy a gyáva főhős bétahím megfutamodik előle, a többi, rátermettebb férfi ellenben megszereti a furcsán vonzó nőt. Azonban Lüxia egy pillanatra sem feledi el magát, pontosan tudja, hogy ez nem a valóság, nem esik szerelembe nem dühöng, csak játssza a ráosztott szerepet a saját szája íze szerint. És mindig nyer.

Akinek már nagyon elege van a sok szirupból, cukormázból, vagy éppen korbácsolásból, annak meleg szívvel tudom ajánlani ezt a mangát. Kivételes hangulatú, remek főhősnővel és érdekes perspektívával.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: