Elég csak ezt a két szót meghallani, és a gamer gondolkodás beindul. A nagy kalandok, epikus harcok legendás szörnyek ellen. Ennél már csak az lenne jobb, ha ez a valóságban is lehetővé válna – vagy mégsem lenne az olyan jó?

Történetünkben az emberek világa már nagyjából tíz éve, az ún. Gate-k miatt  össze van fonva a mágikus lényekével, és az emberek is képesek használni a világot belengő mágikus erőt, hogy azáltal erősödjenek és szintet lépjenek. Mert ebben a szép, modern világban mi sem lehetne jobb megélhetési módszer, minthogy halálosan veszélyes dungeonokat fosszanak ki! Még én is jelentkeznék egy ilyenre, akárcsak főhősünk, Sung Jin-Woo egy kezdő hunter, aki – miután apja 10 éve eltűnt egy erős dungeonben – magára vette a családfő szerepét és húgával karöltve harcolnak, hogy beteg anyjukat támogassák.

Annak ellenére, hogy a manhua témája egyből megfogott, ahogy olvastam annál jobban fogott el a kétkedés. Annak ellenére Sung egy elviselhető karakterként indul, kifejezetten jobb lenne, ha a fiú jelenlegi kinézete nem emlékeztetne egy bizonyos félghoul fizimiskájára – külön öröm volt olvasni a kommentek között, hogy nem én voltam az egyetlen aki ezt észrevette.  

Azt meg már meg sem kell említenem, hogy a sorsa az, hogy kis noob gamerből királlyá váljon ( jaj ne, már ez is hasonlít!), és persze kötelezően van mellé egy  kívül hideg, belül mályvacukor királynő is. A kötelező klisékről tovább haladva persze találunk jópofa karaktereket (Pl. Liu Zhigang, Thomas Andre) a kötelező töltelék meg hullik, mint a légy rendesen. 

 Ellenfelek is változatosak kezdve a zombiktól, a jégelfekig egészen a hatalmas, intelligens emberevő hangyákig. Persze senkinek nincs esélye a főhős és a kötelező plot armor ellen, igy Sung sorra aratja a győzelmeket, ami addig fajul, hogy már az emberi oldalról is kezdik megelégelni a fiú túlzott hatalmát – meg úgy az emberi létét. Ismétlem magam, honnan is lehet ez ismerős?

Egyszerre szeretem ezt a manhuát és irritál is. Kedvez a gamer szívemnek a sok kalanddal, classokkal és érdekes lényekkel, de a már ezerszer olvasott, bejáratott sablonoktól kaparom a falat, elsősorban azt,hogy Sung ból egy e-rank kezdőként hogyan válik rekordidő alatt egy assassin/nekromanta/harcos atyaúristen.

Vannak mentő kvalitásai, és egyszeri olvasásra pont megfelelő, már ha az ember képes az ezerszer bejáratot sablonokat még egyszer megemészteni. A Solo Leveling zakatol tovább és én is inkább visszatérek a valódi videójátékok mezejére egy időre. Legalább ehhez a kedvet megcsinálta.

Szerző

Hanama
Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: