A manga haladt is tovább az évekkel még a második meganimált évad után is töretlen sikerrel, így nem is volt meglepő, hogy a stúdió ismét felkrolja és szabadjára engedi azt, amire a mangát olvasók csekély hat évet vártak.

Az események nem sokkal a második évad lezárása után folytatódnak időben. Ei Sei királynak még mindig meggyűlik a baja a bürokratákkal, akik megpróbálják befolyásolni őt a háttérből, közben persze külső veszély is fenyegeti a Qin királyságát. A Ren Pa serege felett aratott győzelem nem nyerte el mindenki tetszését, Zhao vezető tábornoka Ri Boku pedig személyesen figyelmeztette még korábban Shin-t arra, hogy nagy bajok lesznek, ha Qin továbbra sem képes megmaradni a helyén.

Ami be is következett, hiszen Chu királysága – mely területeken és emberszámban is a legnagyobbnak számító – megindult 50 ezer katonával Qin ellen. A veterán vezetők még nem tették tiszteletüket a hódítók oldaláról, ám Chu ifjú titánjai, a Shin-hez hasonló hangos őrült Kou Yoku és a csendes íjász Haku Rei talán még képesek lesznek az egykori nagy Ou Ki hírhedten erős jobbkezének Tou-nak is nehéz pillanatokat okozni.

Mennek a harcok jobbra-balra, városok esnek el, Shouheikun és Sei próbálják tartani politikailag és taktikailag a frontot a fővárosban – a harctéren lévő Shin pedig csak most érti meg, hogy amit eddig átélt az laza kis kocogás volt az most előtte álló csata volumenéhez képest. Ugyanis Ri Boku oldalán nem csak Chu lépett be a harcba, hanem a többi királyság is úgy döntött, hogy itt az ideje kiharapni pár szeletet a kakaskodókból.

Há én finoman szólva is le vagyok nyűgözve. Egyrészről hálát adok az égnek azért, hogy kinézetben messze jobb, mint 6 évvel korábban az első és második évad volt. Az eddig bemutatott új karakterek (Yoku, Rei) is stílusos nyitányt kaptak, de emelett jó volt a látni a korábban megismert – és még élő – karaktereket, mint Mou Ten, Tou vagy éppen Ryu Fui.

Azt érdekes mondani, hogy már várom a folytatást – annak ellenére, hogy a manga miatt pontosan tudom, mik fognak és hogyan történni -, de valahogy olyan szívet melengető végre a Kingdomot újra animáció formájában látni, hogy valahogy nem tud zavarni. Legfeljebb az, hogy Shinen túlzottan is erősnek bizonyul a plot armor.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: