Az első epizód nem tréfált, elég hamar belecsapott az események csipős levesébe. A harcok megindultak, de vajon erre mi lesz Qin királyságának a reakciója? Vajon ideje korán elbuknak vagy van még lehetőség a számukra?

Az előző részben ugye láthattuk, hogy Qin ellen nem csak a hatalmas Chu királyság indította meg szolid, a többi királysággal együtt több, mint 50 ezer főt – és nem kevés kiváló tábornokot – számláló sereget.  Azzal azonban tisztában kell lenni, hogy nem csak egy ember parancsol ennek seregnek. Eközben Shouheikun javasolja hogy a legnagyobb létszámot adó Qi királyság haderejére koncentráljanak – és még harcba lépés előtt, politikailag semlegesitsék őket -, az eddig három császár alatt tanácsnokként szolgáló nagy öreg Sai Taku pedig beveti minden tapasztalatát, hogy Qi szeszélyes királyát meggyőzze erről.

Azt ellenben a nagy öreg is tudja, amitől a többiek remegve félnek: harcban és taktikában Ri Boku kedves jelleme ellenére egy valódi, könyörületet nem ismerő szörnyeteg, aki nem puszta mázli végett győzött Ou Ki felett korábban. Akkor tudatosult Shin-ben (elméletileg), hogy még a legerősebbnek hitt is elbukhat, ha az ellenfele él az alkalommal és jókor csap le rá. Most ugyanez áll fenn, csak országos szinten.

 Qin-nek a harcokban is bizonyítania kell létjogosultságát, ha nem akarj a többi ország darabjaira szétszedett részeként megszűnni. Ezt a folyamatot  próbálja feltartóztatni Duke Hyou, amikor megtorpanásra készteti a Wei királyságból való kiváló ifjú stratégát Go Hou Mei-t, majd Shin érkezésével a harc menete is megváltozik. Hiszen Ri Boku célja egy; eltörölni Qin királyságát, bármi áron.

Nos, itt ragadnám meg történelmi szempontból az anime leírásait, ami sok másikkal ellentétben nagyon is pontosan próbálja követni az ebből az időszakból fennmaradt információkat. Persze ez kimondottan a harcokra, a politikai manőverekre és az elhalálozásra vonatkozik – az, hogy emberileg miként is játszódott az egész, arról csak sejtéseink vannak. De Hara mester ért ahhoz, hogy kellően tegye emberivé, ezáltal hitelessé karaktereit. Persze, van aki elég extrém kinézettel rendelkezik, de szerintem inkább csak azért, hogy meg lehessen különböztetni őket.

Ez az epizód inkább a taktikai mesterkedés szerelmeseinek kedveskedett és hála az égnek kevesebbet kaphattunk Shin kiabálásaiból/kiakadásaból – végre vannak olyan jelenetek ahol ténylegesen képes normális főhősként működni.  De persze mindez még elválik jövő heti epizódban, ami a beszédes The Battle of Hangu Pass címet viseli.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: