Avagy hogyan lehet csinálni egy jó horror játékot anélkül, hogy a legdrágább csúcstechnológiát és stílust öljük bele – elég, ha minden rendben megvan benne csinálva és a történetet megfelelő csavarásával adnak a hangulatnak. Ilyen a The Coma 2 Vicious Sisters is.

Az első játékban Youngho tapasztalta meg az ún. árnyékvilág, a Coma létezését és nem kevés veszélyességi potenciálját, most pedig egy Mina nevű lányon van a sor. Mina elsőre egy tipikus tini lány – mert végtére az is -, ugyanúgy aggódik kómában lévő barátjáért és próbálja elkerülni a szerelmével folyton őt üldöző bully srácot. Egyik nap azonban valami gyanúsra lesz figyelmes az egyik túl sokáig az iskolában maradó másik diák, Seho miatt. Mielőtt azonban kérdőre vonhatná a fiút, Mina elveszti az eszméletét és amikor magához tér, egy nagyon bizarr helyen találja magát. 

Elsőre olyan, mint az iskolája de annál sokkal de sokkal ijesztőbb. MIna csak később jön rá, hogy átkerült a Coma-ba, az árnyékvilágba – ahol nagyon hamar meg kell tanulnia, hogy ahhoz hogy életbe maradjon két dolog szükséges. Egy; sose felejtse el a nevét, mert akkor örökre az árnyékvilágban ragad. Kettő; ha ijesztő cipő kopogást hall, akkor nagyon gyorsan elbújik a legközelebbi rejtekhelyre. Mert itt nincs mese, hősnőnkre egy nagyon veszélyes lény és csatlósai vadásznak, az idő pedig vészesen fogy.

A elolvasott jegyzetek alapján maga a Coma is egy érdekes hely. Gyakorlatilag minden ember járt már ott, de csak nagyon kevesen emlékeznek rá, pont ezért, mert a két világot hatalmas erő választja ketté – így a legtöbb ember számára a furcsán ismerős helyzetek vagy személyek legfeljebb csak deja vu szinten derenghetnek. Nem úgy azon emberek számára, akik képesek átjutni abba a világba, mert számukra ott minden valós és nagyon is veszélyes. 

A legtöbb árny ugyan ártalmatlan és üres, de vannak tudattal rendelkezők is, akik már képesek némi bonyodalmat okozni. De persze a legveszélyesebb az maga Vicious Sister, aki nemcsak hogy tudattal rendelkezik, de ő egy ún. fertőző árny – aki mindent és mindent megfertőz és átveszi felettük az irányítást. Ezt akarják megakadályozni a  Ghost Vigilante-k, akik fenntartják a két világ közötti egyensúlyt.

A fő küldetés mellet, ami szintén elég cikázós kapunk mellékküldetéseket. Elsőre látásra azok nem tesznek sokat hozzá látszólag a játékhoz, de oda kell figyelni rendesen ezekre – ugyanis a lezárás végkimenetele függhet egyiktől-másiktól. Ami persze csak még jobban eléri a célját – felkelti a gamerek érdeklődését.

Aki szereti a mászkálós, menekülős játékokat jó történettel annak mindenképpen tudom ajánlani mind a Vicious Sisters, mind pedig az első játékot. A mostani sok csak ölj és más semmi horrorok mellett ez egy igazi felüdülés.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: