Nos, tanúi lehetünk annak, hogy Ri Boku hogyan gyűjti maga köré nemcsak saját országa, de más királyságok tábornokat, köztük a korábban már megismert Go Hou Mei-t. Most még csatlakozuk hozzájuk “Chu óriása” Kan Mei, Ordo, Sei Kai, valamint Chu miniszterelnöke, Shun Shin Kun is tiszteletét teszi, a tábornokok nem kis döbbenetére.

Időközben persze a palotában sem megy minden rendjén, bár a tábornokok végül arra a következtetésre jutnak, hogy a Hangu átjáró védelme a leglogikusabb, így oda fogják fókuszálni az erőiket. Shouheikun némiképp magát hibáztatja a kialakult helyzetét, hiszen alábecsülte ellenfele tervét – és ez nagy árakkal fog járni. A katonák mellett az udvartartás is felkészült a legrosszabbra, még a Ei Sei által favorizált ágyas Kou is fél, de egyidőben bízik abban, hogy az erős katonák megvédik őket.

A hármas trió (Shin, Mou Ten és Ou Hon), a harcmezőn találkozik újra össze, és bár más-más osztagrészbe kerültek, megfogadják a másiknak, hogy nem fognak itt kimúlni. Ezek után persze jön a vihar előtti meglehetősen kellemetlen csend – végül pedig megindul a csata a Hangu átjáróért, ami egyben Qin jövőjének alakulását is jelenti.

Szó ami szó nagyon meg voltam elégedve ezzel az epizóddal. Shun Shin Kun behozatalával megindult a Chu politikai szál is, ami majd a későbbiekben fog elég érdekes dolgokat kihozni. Valamint Ri Boku taktikai zsenialitása ismét megmutatkozik: kevés olyan ember van és volt, aki képes volt elérni azt, hogy az egymással viszálykodó népek közösen összefognak egy ellen, és azt próbálják szétverni – de neki sikerült. Persze nem mindenki bízik benne feltétlenül – és joggal – de felkínált jutalom sokkal több, mint a miatta járó veszteség.

Kou és You jelenléte is kellemes hatott az epizódban. láthatjuk azt a nagyon is valós félelmet és feszültséget, ami körüllengi a palotát. És talán ez az ártatlan szivű lány az egyetlen ezen a helyen, aki jobban félti a királyt és születendő gyermeküket, semmint a hatalom megmaradását. Hiszen azzal nagyon is tisztában van mindenki, hogy mi történne akkor, hogyha az ellenséges sereg áttör és elfoglalják a palotát.

Ez eddig mind nagyon szép és jó, viszont egy valami még mindig képes kihozni a sodromból a Kingdommal kapcsolatban: ez pedig maga a főhős. Sajnálom, tudom van aki imádja az olyan jellemű karaktereket, mint Shin. De könyörgöm, van különbség a harc mániás és az idióta között. Persze ő a főhős és a történelmi valója is megélt jó pár csatát, de most komolyan – ha nem lenne rajta plot armor, az ő mentalitásával már a második epizódban meghalt volna. Láttam már pár ilyet az évek folyamán, de a rajongói felháborodásokat elkerülendő nem nevezem őket nevükön.

Megint csak várni kell egy újabb hetet a következő epizódig, de nincs semmi baj. aki eddig is követte a mangát, az tudja hogy nagyjából mi fog következni, aki pedig eddig nem tette meg az nyugodtan beleolvashat néhány extra információ reményében.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: