2020 tavaszi sorozatai hatalmasat robbantottak a K-drama világban, sorra kérszülnek a  2019-ben nézettségi rekordot döntött sorozatait is felülmúló alkotások. Természetesen mindez nem lehetetlen, ha olyan tehetségek villogtatják tudásukat, mint Hyun Bin, Park Seo-joon, vagy Joon Ji-hoon.

Crash Landing On You – 사랑의 불시착 (2019)

Sokak számára talán a Memories of the Alhambra című sorozatból, vagy korábbi K-drámákból ismert lehet Hyun Bin neve, aki a Crash Landing On You szívszorító történetében a férfi főszereplőt alakítja.  dúsgazdag örökösnő Yoon Se-ri (Son Ye-jin) egy ejtőernyős balesetnek köszönhetően Ri Jeong-hyeok (Hyun Bin), a dél-koreai különleges erők elit kapitányának ölében landol, aki segít neki elbújni és menekülni. Mint ahogy az ellentétek vonzzák egymást, Se-ri és Jeong-hyeok is reménytelen szerelembe esnek egymással. A sorozat nem csak a zseniális színészi játék és a történet miatt kavart nagy port, hanem az Észak- és Dél-Korea közötti kapcsolat, életvitel és társadalmi problémák élethű ábrázolása miatt is. Az hétköznapi élet hiteles ábrázolása érdekében délre menekült dezertőrök szakértői véleményét használták fel a sorozatban.

Itaewon Class – 이태원 클라쓰 (2020)

Park Seo-joon (What’s Wrong with Secretary Kim?, Hwarang) ezzel a webtoon adaptációval tért vissza a kisképernyőre, ami Park Sae-ro-yi motiváló és sokrétű, színes történetét ábrázolja; tele az élet kegyetlen valóságával, 21. századi identitásbeli kérdésekkel és izgalmas szerlemi szálakkal. Sae-ro-yi viszontagságos és akadályokkal teli életében törtetlenül halad előre a siker felé, A sorozat külön plusz pontot érdemel az inkluzivitása miatt, hiszen elsők között ábrázol transgender és színesbőrű karaktereket is. Például a transznemű Ma Hyeon-hi (Lee Yoo-young) karaktere, akinek Sae-royi segít átlendülni mindezen, és felvállalni másságát, továbbá Kim To-ni (Chris Lyon), aki egy vegyes házasságól született afrikai-koreai identitásbeli válságát is bemutatja. Mint minden kiemelkedő sorozatot, az Itaeweon Class-t is a mellékszereplők szálainak kidolgozottsága és sokszínűsége különbözteti meg a tipikus “egynek jólesz” sorozat kategóriától.

World of the Married – 부부의 세계 (2020)

Főszereben Kim Hee-ae, Park Hae-joon és Han So-hee. A World of the Married a BBC One Doctor Foster című sorozata alapján készült, ami 2015-ben a brit nemzeti filmes díjátadón több díjat is nyert Suranne Jones játszotta a főszerepet. Ezek alapján nem csoda, hogy a sorozat már most megdöntötte a 2019-ben a SKY Castle által felállított nézettségi rekordot. A sztori szerint Ji Sun-woo (Kim Hee-ae) egy férjezett háziorvos, férjével,  Lee Tae-oh-val (Park Hae-joon) együtt nevelik fiukat. Lee Tae-oh, aki a szórakoztatóiparban dolgozik, titokban filmrendezésről és hatalmas hírnévről álmádozik, színfalak mögött pedig egy veszélyes személyes kapcsolatba bonyolódik. A felszínen Sun-woo idilli élete, vagyis a sikeres karrier, boldog család és barátok tökéletes, ám mindemögött rengeteg fordulat, megcsalás és átverés zajlik.

Hyena – (2020)

Hyena két “vérszomjas ragadozó” ügyvéd izgalmas harcát eleveníti meg, Joon Ji-hoon (Kingdom, Along with the Gods filmek) Kim Hye-soo főszereplésével. Jung Geum-ja (Kim Hye-soo) ügyvédnő a felső tízeszer ügyeinek intézése közben a jog, igazságszolgáltatá és a korrupció határmesgyéjén egyensúlyozik, pénz és sikerre vadászva minden áron. Mindeközben Yoon Hee-jae (Joon Ji-hoon) egy sikeres elit ügyvéd, aki zsenialitását és hatalmas egóját nem titkolva hajlítja a jogot Dél-Korea leggazdagabb embereinek igényei szerint.

 

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: