Amióta rátaláltam az olyan kis gyöngyszemekre a mangák világában, mint a Hamefura vagy éppen a Cheating men must die, azóta megszállottan keresem a hasonló gondolkodás móddal rendelkező darabokat. Szerencsémre van belőle nem kevés, de cikkünk ma ezen sokaságból is az egyik legjobbat veszi elő; a Beware of the Villainess!

Történetünk annyiban hasonlít a My next life is as a Villainess! alap cselekményéhez, hogy itt is a főhősnő egy regény főgonoszaként születik újjá, csak itt már tini/fiatal felnőtt korban – és nem könnyű helyzetben. Melissa Podebrat élete ugyanis nem könnyű; apja teljesen elhanyagolta, az  atyuska által favorizált öccse Jake egy elkényeztetett tapló és mindennek a tetejébe még vőlegényét, Ian herceget is hűtlenségben kapja. De ezt az új Melissát nem olyan fából faragták, aki sírva elvonul a sarokba vagy gonosz módon máshoz fordul segítségért – hanem a talpára áll és megregulázza az idiótákat.

Abból pedig nem kevés van. Első körben ott vannak a fentebb említett személyek, de még Melissa kap a nyakába egy idióta, harcmániás vérfarkast meg egy gazdag talpnyalót is. Szerencséjére azonban nincsen egyedül; mindig vele van hűséges (és nem kicsit pénzsóvár) komornája Yona, a csendes ám annál nagyobb szivű (és rendkívül helyes) Nine, valamint még Lady Yuri, a regény főhősnője is őt támogatja. Annak ellenére, hogy továbbra is gonoszként gondol magára, elég sokan megszeretik Melissa új személyiségét.

Egyre jobban látni, hogy az emberek mennyire kezdik unni a megszokott, mézes-mázos, valóságban közel lehetetlen szerelmi szálakat és az alkotók is olyan történeteket alkotnak ami nemcsak más szemszögből nézi a dolgokat – de el is gondolkodtat. Komolyan, eddig sosem éreztem rosszat amiatt, hogy egy főhősnő a szerelméért harcol vagy tűzön-vízen át megy érte és megmenti – ma már simán egy felelőtlen idiótának titulálom az ilyen karaktereket. Hiszen a tetteik miatt gyakran nem egy hűséges társuk vagy szimpla ártatlan személyek vesztik életüket vagy mennek teljesen tönkre. Ez pedig megbocsáthatatlan.

Persze az írók feloldozzák a hőseiket ez alól a kellemetlenség alól és minden rendbe jön. Igen, lehet ezért hívjuk tündérmeséknek az ilyet. Mert nincs az az ember, aki elnézné azt, hogy valaki ostobaságból játszik mások életével. Melissa is ilyen; többé nem egy bábu, akit kényük-kedvük szerint rángatnak, hanem saját akarattal rendelkezik, aki pedig rosszat cselekszik azt szétveri.

A történet mellet a humor is rendkívül találó. Rengeteg utalást találunk benne más médiumokból – főként népszerű meme-k forgatásából – és az egész helyzet egyszerre vérkomoly, egyben humoros is. Persze nem mehetünk el Melissa belső narrációi mellett, hiszen ő az, aki betéve ismeri a regény cselekményét és karaktereit – igy érdekes volt is számára egy-két karakteren végbement változás.

Aki szereti a jó humorral kevert érdekes, egyben elgondolkodtató történeteket, de nem akar olyan nagy halnak neki ugrani mint a bevetőben olvasott, annak bátran ajánlom a Beware of the Villainest!.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: