Avagy mi történik akkor, hogyha a főhős kisbabaként születik újjá, de közben megmarad minden tudása és felnőtt fejjel látja a világot. Az az érdekes világ pedig, elsősorban fogadott apja el is várja tőle, hogy éretten álljon hozzá a dolgokhoz. Ilyen kerettel operál a I Became the emperor daughter one day manga.

Főhősünk Jean ugyancsak kisbaba, aki egy sokgyerekes szegény családba születik, de valami oknál fogva a császár, Xieyu magához veszi és lányává fogadja pár másik lánnyal egyetemben. Mint kiderül, mindegyik gyermek valami érdekes mágiával rendelkezik, ám Jean még ezen is túltesz; ő ugyanis képes elnyelni a mágiát. Hogy az ne derüljön ki és ne kerüljön Jean veszélybe a császár titkolja mindenki elől a lány erejét és egy kis faházba rakja az udvarban.

Jean élete nem lesz könnyű, hiszen a “kedvenc” hercegnő folyton bántalmazza őt és hűséges cselédjét Xue Li-t, de ő nem adja fel. Főleg, hogy a minden tsunderék királya/apja is segíti őt, igaz csak távolból és néha rendkívül bunkó módon – de a rajta lévő átok miatt az élete forogna kockán, ha csak egy perc szánalmat vagy szeretet mutatna a nők felé. Ezt pedig mi sem mutatja jobban, hogy mennyire aggódik és marossa a bűntudat, amikor beszélget a mágus tanácsnokával arról, hogy a vérszerinti fia Zander élete miatt Jeannak fel kell áldoznia magát  – mert sajátjaként szereti ezt az életrevaló, akaratos kislányt.

Amikor pedig Jean saját mágiája is erőre kap, valamint a szomszédos Kai királyság is akcióba lendül a császár úgy dönt, hogy ki tanítja a herceget és a hercegnőket arra, hogy megvédhessék saját magukat. Tettei miatt ,mások már rég kihivták volna rá a gyermekvédelmet, de őfelsége mellett se teljesen százas alakok vannak, akik ellenben értik, hogy ő gorombasága miért olyan, amilyen.

A legjobb a kedves nagypapa jellemmel megáldott mágus Mr. Rota, aki a leginkább aggódik Jean jóléte miatt és akivel rendszeresen kommunikál is a kislány. A másik oldalon, a Kai királyság tizenhetedik hercege Naisk is úgy érzi, hogy apja kinzása napról-napra rosszabb – és az király tisztán kegyetlen, nem pedig egy tsundere. Ő is Jeanban látja meg a lehetőséget, hogy végre szabad lehessen, de persze a történet még megy – vajon mit hoz a jövő?

A történet eléggé furcsa első szemmel, és bizonyos dolgok, jelenetek miatt még én is megkérdőjelezem az alkotó épelméjüségét, de alapvetően a történet szerethető – remélhetőleg a tátongó információ lyukakat hamarosan betömik és megtudjuk, mi van ennek az egésznek a hátterében? Milyen veszély miatt kell Jeannek feláldoznia magát? Ki tette a császárra az átkot? 

Igazából, nem tudom hova tenni ezt a mangát; a történet hézagos, ennek ellenére érthető és vagy aranyos vagy nagyon szomorú. A karakterek is pofásak – bár a császárt néha lehetne ütni valamivel – és ahogy halad előre a történet egyre többet tudunk meg róluk és az őket körülvevő világról. Egy kellemes hétvégi olvasmánynak tökéletes.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: