Mai cikkünk alanya egy eléggé érdekes témával operáló manga, a Maou-jou de oyasumi, avagy humorral lehet a legjobban bemutatni  a fordított stockholm szindróma kialakulását emberek és démonok között. Mindenkinek előre is jó éjszakát hozzá.

Történetünk főhőse és gonosza egyben Suya hercegnő, akit elrabolt szeretett családja mellől a gonosz démon király Twilight, és akit a hős Sir Akatsuki indult megmenteni. A baj csak ott van, hogy a hercegnő cseppet sem viselkedik rabként és mindent megtesz azért, hogy a nap végén egy jót aludhasson. Ebbe beletartozik az is, hogy ártatlan paplan démonokat szabdal szét és csinál belőlük takarót, vagy hárpiatollra feni fogák, esetleg egy forró fürdő reményében új lyukat üt a várba. 

A démonok már ott vannak, hogy segítenek az idióta hősnek, hogy minél előbb elvigye ezt a rémálmot okozó kiscsajt, de idővel annyira megszeretik gyilkos tendenciái ellenére is, hogy foggal-körömmel próbálják a hőst visszatartani – akit nem mellesleg Suya rühell, különféle gyerekkori traumák miatt.

Minden egyes fejezetben újabb és újabb ötleteket talál ki a hercegnő, hogy mivel tehetné élvezetesebbé az alvását, szerencséjére akad egy mestere Morpheus személyében aki a megtestesült álmosság. A démon király és emberi pedig fogják a fejüket és sirnak magukban, de titkon mind imádják a lányt – többen szerelmesek is belé – és a dolgai miatt nem is hiszik el róla, hogy ő csak egy ember. 

Legviccesebb interakciói a hercegnőnek a Démon Pap Leonard-al vannak, aki egyszerre egy vérmes nagypapa és harcra kész szerelmes lovag (utóbbi persze csak titkon), az ártatlan és folyton zavarban lévő démon király, valamint a házi simogatnivaló Siberian Red, aki sokszor végzni a hercegnő bolyhos ágyaként.

A humor nagyon beteg és a kétértelmű utalások benne csak mégjobban megfűszerezik az egészet – elsősorban a folyton zavarban lévő Leonard miatt – és tényleg nem veszi komolyan magát a sorozat. Nem próbál tanítani, csak parodizál nevetett, de ilyen is kellett már az éterbe.

Jó hír az is, hogy az anime feldolgozás várhatóan szeptemberben fog kijönni belőle, igy nem kell sokat várni arra, hogy meganimálva is megtekinthassük a válogatott állatságokat, amivel a Sleepy Princess in the demon castle tartogat.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: