Ha már volt korábban Family Guy, Futurama, South Park, Amerikai Fater és még Simpson Családos is, erről a sorozatról és a benne lévő kis gyöngyszemekről is meg kell emlékezni. Nem mindegyik volt egetverően magas színvonalú, vagy éppenséggel drámai – de emlékezetes mindenképpen.

  1. The essence of Cleveland

Mindig érdekes az, amikor betekintést nyerünk Cleveland tinikorába, hiszen a 80-as években élte ő a fénykorát és ahogyan az be van mutatva, az több mint vicces. Itt ráadáslm még kapunk egy titkos imádót Patty képében, aki minden pillanatot megragad arra hogy bemutassa ő mennyivel jobban ismeri (és szereti) Clevelandet, mint Donna.

4Nightmare on Grace Street

Avagy még mindig madarat lehet velem fogatni a Halloween-es részek kapcsán.  Az epizód bemutatja a Rallo és Cleveland között lévő folytonos szivatást, csak most Donna és egy zombis éjszakai fény is ellenük van – valamint Cleveland egyik utált és meglehetősen eszelős ismerőse. Mellékszálként kapunk egy Alkonyat paródiát Robertával a középpontban, de az annyira nem is tett sokat hozzá az epizódhoz – Gus viszont ez elején annál inkább.

  1. Grave Dander

Avagy Terry kikerült a képből, de még mindig itt van Dr. Fist csapatban, és Holt egy új szintre emeli a barátságukat – közös sírhelyeket vásárolt mindenkinek. Cleveland eleinte ódzkodik az ötlettől, de miután látja a helyet, ahol örök nyugodalomra fog kerülni, megnyugszik, és ha már ott van beáll a temető szolgálatába dolgozni, mint síró ember. Ha valami tetszett a részben az az, hogy az elmúlást nem riogastként mutatja be, hanem egy természetes folyamatot, ami igen, lezár egy életutat – de az élet rendje.

  1. Love Rollercoaster

Avagy igaz a mondás, hogy a szépség az mindig nyerő. Így van ezzel Roberta is, akinek előnyös külseje mindig segít, de mi van arról, ha egy jobb jegyért emiatt le kell mondania. Tanárának be kell bizonyítania, hogy szépség nélkül is képes-e érvényesülni vagy sem. Mondani se kell hogy nagyon rosszra fordul a lány sorsa. Nincs igazi feloldás a rész végén, mert Roberta végül visszatér a “régi” énjéhez, de egy kicsi megmarad a lányból, aki vált.

1.Wheel!Of!Family!

Nagyon érdekes volt látni, hogy bár DeeDee és Robert ténylegesen nem jó szülők, hiszen mindketten elhagyták gyermekeiket a saját céljuk miatt és nem kimondottan érdekli a sorsuk. Ebben az epizódban mégis megmutatkozik az, hogy vágynak egy egy második esélyre és némileg megértsék azt milyen is a szülői felelősség.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: