Minden előzetes tudás nélkül vettetem bele magam a Netflix legújabb filmjébe, aminek sem a plakátja, sem az előzetese nem fogott meg, de Jamie Foxx és Joseph Gordon-Levitt elég jó nevek voltak ahhoz, hogy belenézzek, és ezt nem bántam meg.

New Orleans városában egy új drog üti fel a fejét, amit a korábbiakkal össze sem lehet hasonlítani, és amit a gyártó szó szerint ingyen ad a dílereknek. Robin (Dominique Fishback) bár maga sosem használta a szert, mégis beállt terjesztőnek, hogy több pénzt tudjon keresni. Robint azonban a vásárlói keverik nagy bajba, ám Frank Shaver (Joseph Gordon-Levitt) rendőr megmenti őt, és mivel a vásárlója, gyorsan veszi is egy adagot az 500 dollárért (156 ezer forint) mért áruból.

A rendőröknek nem engedélyezett használni az új szert, ami összesen öt percig hatásos, de addig kihozza az emberből a maximumot. A rendőrség újabb nyomra bukkan, és úgy hiszik, Art (Jamie Foxx) a forrása a szernek, ami az egész várost felforgatta, de vajon tényleg ő áll az egész mögött, vagy valami sokkal nagyobb összeesküvés van a háttérben?

Bár az elején nem igazán tudtam hova tenni a filmet, egy dologban biztos voltam, az alig ismert Dominique Fishback zseniálisan színészkedett, és karakterét nem egészen öt perc alatt megszerettem. Ehhez persze hozzájárult egy remek szinkron is, ugyanis a lány rap szövegeit remekül visszaadta a magyar fordítás – igen, később visszanéztem angolul, és nagyon ravasz és találó megoldást használtak a szövegeinél. Tudom, hogy illik a magyar szinkront szidni (bár az esetek többségében nincs igazuk), de remek munkát végeznek a szinkron stúdiókban, miközben az elmúlt 15 évben nem változott a fizetésük!

De visszatérve a filmhez: a Project Power egy patentul összerakott akciófilm, okosan ki van találva, jók a színészek, kellően pörgős, de azért humoros is egyben, itt-ott kiszámító részletekkel, de úgy az egész egy nagyon kellemes esti szórakozás. Nem, nem ez váltja meg a világot, de egy péntek esti mozifilmként rendkívül fogyasztható, és ez így teljesen rendben van.

Különösen tetszett, ahogy az egész szer mögötti tudomány összeállították, az anyaghoz szükséges részleteket, és hogy mi az, ami ezt kiváltja az emberekből – ötletes és egy egészen új módja ez a szupererő bemutatásának. Azonban egy dolog hibádzott, és ez a tűz, ugyanis élőlény nem képes lángra borítania magát, mert nem tud előállítani tüzet, lehet valaki tűzálló, lehet valaki érzéketlen a hőmérsékletre, de tüzet nem tud előállítani. Ez csak a film látványelemeihez szükséges adalék volt, ami egy pici csorbát ejtett amúgy a tudományos magyarázat impozáns tálalásán.

Mindent összevetve, a Project Power egy kellemes szórakozás az akciófilm kedvelőnek, és még a szuperhősök rajongóinak is tud nyújtani valamit.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: