A Saint Seiya univerzum rengeteg erős harcost felsorakoztat, de itt most kimondottan csak az eredeti széria arany szentjei kerülnek pellengérre. Persze Kurumada-sensei próbálta mind a 12 harcost egyformán erősnek bemutatni, de aranyszent és aranyszent között is van különbség, amit a rajongók észre is vettek.

  1. Aries Mu

A Kos szentek minden egyes inkarnációja az, aki segíti a fiatal harcosokat útjukon, támogatást nyújt a számukra – továbbá ők az egyetlenek akik képesek rendbe hozni a megésült páncélokat. Mu pedig bemutatta, hogy jó tanítvány volt Shion számára és remek példakép a kis Kikinek. Továbbá népe pszichokinetikus ereje remekül vegyül a benne lévő hatalmas cosmo-val.

  1. Pisces Aphrodite

Amikor valakire azt mondják, hogy a legszebb egyben az egyik legveszélyesebb a jelenlegi 88 saint közül, az nem alaptalan. Bár Aphrodite egy kicsit másabban viselkedik, mint a mangabeli énje, a kegyetlen szadiszmus ami szépségvel társul remekül átjött. Az, hogy Kurumada-sensei imádja folyton megölni mind a Pisces, mind a Cancer szenteket idő előtt az meg már ő személyes szadizmusa.

3. Libra Dohko

Szerintem egy olyan saint-el senki nem akarja összeakasztani a bajszát, aki túlélt már egy szent háborút. Bár öreg formájában bölcs és kimért néha csipkelődő, amint megfiatalodik visszatér belé a harci vágy és vele együtt a hatalmas, kiegyensúlyozott erő, amit a Mérleg ház képvisel.

2. Gemini Saga

Amilyen kettős a jelleme, olyan szinten nagy és kiismerhetetlen Saga ereje. Sajnos az Ikrek jegy harcosai gyakran húzzák a rövidebbet és Saga is letért a helyes útról, de amint eredeti személyisége visszatér látható, hogy ő egyike Athene leghűségesebb lovagjainak.

1.Virgo Shaka

Bár Aphroditét félik, van egy olyan érzésem hogy az őreje is kevés lenne ahhoz, hogy megállítsa Shakat. A Virgo konstelláció képviselői hatalmas erejüket nyugalommal és hidegvérrel tartják kordában, hogy hatalmas erejű mantrák képében zúdítják azt ellenfelekre. Nem véletlenül az a titulusuk, hogy az istenekhez legközelebb álló személy – Shaka pedig talán a valaha volt legerősebb a Virgo arany szentek között.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal: